MalaysiaTrulyAsia

SEE: Pulau Kapas



Pulau Kapas is one of the most beautiful and relaxing places you will ever visit. It’s truly an island paradise that has a strange power to keep you there longer than you planned on staying. The island is not filled with luxurious and glamorous 5-star hotels and expensive restaurants. It is very minimalistic, has minimal electricity and has less than decent internet speed making it a perfect holiday getaway for you.

#MalaysiaTrulyAsia #TourismMalaysia

2 Comments

  1. Fave island. Dah 3x pergi. Rileks je situ. Tapi last pergi perasan beberapa isu :

    1. depan Chalet pak Ya kat jeti tu pantai terhakis teruk. Sebelumnya masih luas lagi pantai disitu , sekarang dah tinggal sikit sgt. Harap ada la usaha serius bina tambak ke.

    2. signature "Golden staircase" tu dah nazak keadaannya. Belah gemia island tu mmg kebanyakan dah roboh dah. Kalau diperbaiki memang cantik. Pesanan kepada kontraktor tolong la bina dgn ikhlas . Perasan struktur lama yg dah roboh tu mmg simen sahaja & tiada besi penyokong langsung adeeehh. Jangan la fikir nak kauk untung maksima sahaja. Bahan pembinaan semua nak cut cost. Kalau ikhlas pahala jugak ramai memanfaatkan nya.

    3. coral banyak rosak , mungkin pengunjung perlu ada kesedaran. Jangan la dipijak-pijak bersuka ria waktu snorkel. Mungkin perlu tambah papan tanda peringatan sedikit.

    4. isu pengurusan sampah. Perasan di gua depan Aquasport diver timbunan sampah berbau aduhh spoil. Situ laluan utama kot tp boleh biar gitu. Mungkin boleh alih kebelakang sedikit tempat sampahnya. Faham mungkin nak permudahkan usaha pemungut sampah tapi x boleh terima di laluan utama + view dah cun tapi spoil bau sampah.

    5. Laluan jungle trekking semua mungkin boleh terangkan betul2. Ni tanda pon dah nak hilang = keselamatan out. Laluan Perakit yg keluar ke Blue Lagoon tu pon aku sesat ke dlm semak duri2 kali pertama. Bertembung kapel mat saleh si awek nya mmg dah luka2 & calar balar. Dgn laluan cantik akan lebih enjoy explore pulau. Ni dgn aku calar balar pahtu nak sambung mandi memang pedih wooo.

    6. Kemudahan asas iaitu surau xde letrik wooo. Xtau time aku pergi rosak ke apa. Dpt lampu + kipas sikit pon jadi la . Semua ni ada dipasang dah tp x berfungsi. Ada nak tumpang solat malam tu gelap gelita + nyamuk + hangat x selesa betul ooo.

    Yang lain2 Lawo dah sume. Pembangunan harap dikawal la di Pulo Kapas. Vibe laid back tu penting & harus dimaintain. Last lepak di Kapten Longhouse mmg fefeeling oooo. Cuma buat masa sekarang je hasrat nak mari lagi dgn member2 x lepas. Ada je aral melintang. Semoga ada rezeki lagi.

Related Articles