MalaysiaTrulyAsia

SEE: TaipingTaiping is a quiet town and some would say a perfect place to escape to in Malaysia for some peace and quiet. While Taiping may be a small and quiet town, there still are some interesting sights to take in. Watch this video to find out what are the must visit places when you are in Taiping.

#MalaysiaTrulyAsia #TourismMalaysia

19 Comments

  1. Taiping ada potensi untuk maju..Diharapkan Pihak Majlis Perbandaran Taiping dapat merancang ekonomi dan penempatan penduduk di perbandaran untuk penduduk selari dengan bandar maju lain seperti Seberang Prai..Bukit Larut dapat menjadi tumpuan pelancong jika diuruskan secara sistematik dan moderatif dan mempunyai kemudahan untuk naik ke puncak seperti yang dilakukan di Penang Hill, terdapat tempat untuk memerhati permandangan sekeliling, mini gallery dan love lock yang ada di Penang Hill.

  2. Taiping sebuah bandar besar yg amat unik krna di sinilah bnyk bangunan2 lama,harap kerajaan negeri Perak dpt mmbina kereta kabel utk ke bkt larut.

  3. Dah boleh la kot aku nk plan next local trip. Kalau boleh aku nk g before raya tp duit pulak takde T_T tolong la orang kt luar sana takde ke yg nk belanja tiket? hahaha. Dapat tiket murah Air Asia pon jadi la. Takyah mahal2 ahahaha

Related Articles